29.03 - 1.04 zavřeno

Na konci roku 2015 přišla jedna obrovská novinka – ano, doslova a do písmene obrovská. Jedná se o iPad Pro, který má 13" displej, který je jedinečný a za poměrně krátkou dobu prodeje se jich prodalo prakticky po celém světě opravdu hodně , což znamená skvělý krok ze strany společnosti Apple. Nicméně spolu s představením obrovského iPadu Pro s 13" displejem byl ruku v ruce představena také další novinka, kterou by zřejmě Steve Jobs nikdy na světlo světa nevypustil.

Nicméně Steve Jobs již tady bohužel mezi námi není, takže ono světlo světa spatřil stylus, kterému se říká Apple Pencil. Spolu s tabletem iPad Pro se jedná o nerozličnou dvojku a skvělé parťáky, kteří spolu dokonale komunikují a pokud máte vlohy pro kreslení, rozhodně si iPad Pro v kombinaci s Apple Pencil pořiďte, jelikož se opravdu jedná o skvělou dvojku.

(obrazek)

Když se nad tím zamyslíte, tak stejně většina nakreslené obrázky, nebo klidně i pracovní poznámky scanujeme a převádíme na digitální podobu, takže proč rovnou nekreslit nebo nepsat poznámky do iPadu a nemít je s sebou prakticky kdekoliv? A hlavně odpadá nesmysluplné scanování a posílání souborů - v iPadu je všechno hnedka hezky digitální, což je rozhodně super věc.

Nicméně abychom se podívali na Apple Pencil a obyčejnou tužku - hodně umělců si již iPad Pro v kombinaci s Apple Pencil vyzkoušeli a jejich reakce a ohlasy jsou více než pozitivní, což je dokonalost sama o sobě. Většina z nich říká, že tužka a papír je v dnešní době trošku "přežitek" - nicméně stále má papír a tužkou nakreslený obrázek svoje osobité kouzlo.

Na druhou stranu dnešní doba je natolik rychlá a moderní, že každá minuta ztraceného času něco znamená a proč nekreslit digitální obsah, rovnou ho nesdílet s přáteli, nebo nepublikovat na webu a svoje dílo nedat například k prodeji? To všechno rovnou z Vašeho iPadu, bez problémů a prakticky ihned.

Jaké jsou Vaše názory na tuto problematiku?

14.03.2016