Apple Pay je nová technologie v placení, kterou jste u společnosti Apple během loňského roku zcela jistě sponzorovali. Jedná se o bleskové a hlavně bezkontaktní placení, které se časem postupně dostane do podvědomí všech, nicméně v České republice si na adaptaci této moderní služby budeme muset zřejmě nějakou dobu počkat. Na druhou stranu v Americe se jedná již o používaný a poměrně oblíbený systém, který dává uživatelům jistou volnost.

Aktuálně šlo dělat Apple platby pouze na několika málo vybraných místech hlavně v USA, nicméně během čtvrtletní konference na začátku roku 2016 se samotný ředitel společnosti Apple Tim Cook nechal slyšet, že díky službě Apple Pay bude nyní brzy také možnost platit na čerpacích stanicích. Tim Cook pochopitelně zatím nepřiblížil oficiální termín, nicméně doufejme, že to bude během několika dalších měsíců.

(obrazek)

Možnost platby díky Apple Pay bude prozatím pouze u společnosti ExxonMobil pro svoje čerpací stanice. Tyto čerpací stanice využívají možnost bezdotykového systému Speedpass+.

Společnosti ExxonMobil je nadnárodní společnost, která vlastní například sítě čerpacích stanic s názvem Esso a Mobil, které jsou rozeseté po celém světě. Nicméně bohužel ne v České republice. Na druhou stranu to nic nemění na faktu, že ostatní majitelé sítí čerpacích stanic by nemohli přijít s Apple Pay a umožnit tuto platbu zákazníkům, kteří o ní mají nějakým způsobem zájem.

Nicméně jak dobře víte, trvá půl roku, než se z USA dostanou nově představené iPhony nebo jakákoliv zařízení do České republiky, takže si nebudeme dělat předčasné naděje o to, že by se služba Apple Pay dostala v dohledné době i na čerpací stanice v České republice.

Nicméně představa je to hezká, na druhou stranu aktuálně zřejmě nereálná.

19.02.2016