29.03 - 1.04 zavřeno

O celosvětové oblíbenosti produktů Apple rozhodně není potřeba nějakým způsobem debatovat. Produkty této společnosti jsou oblíbené, žádané a hodně sledované, jelikož každý nově uvedený a představený produkt na sebe strhne velkou vlnu pozornosti. Pamatujete si jak sám Steve Jobs představil v roce 2007 první iPhone? Jaký okolo toho byl poprask a jedna strana barikády iPhone obdivovala a doslova nosila na rukou a druhá část jej zatracovala?

CEO společnosti Apple Tim Cook potvrdil ve své zprávě o vyhlášení finančních výsledků za první fiskální čtvrtletí fakt, že společnost Apple prodala v tomto období celkem dohromady jednu miliardu zařízení. Je jedno, zda se jedná o iPhone, iMac, MacBook nebo třeba oblíbené iPady - důležité je to, že Apple prodal již na konci minulého roku dohromady neuvěřitelných 1 000 000 000 zařízení, což je překročení úctyhodného milníku. Apple tento milník překročil již v listopadu roku 2015.

Když se podíváme na číslo 1 000 000 000 prodaných zařízení trošku podrobněji, zjistíme, že většina je převážně tvořena prodejem iPhonů, což je zcela logické, jelikož se jedná o prakticky nejoblíbenější produkty. Například za toto fiskální čtvrtletí se jich prodalo více jak 74,5 milionů kusů. Jedná se o naprosto neuvěřitelná čísla, která jsou tvořeny hlavně díky iPhone 6 a iPhone 6 Plus. Jednou ze zajímavostí je fakt, že se jich průměrně v tomto období prodalo 34 000 iPhonů každou hodinu a to po celém světě. Neuvěřitelná čísla, nemyslíte?

Apple se stala nejen společnost, ale také hlavně určitý osobní styl života, fungování velkých firem a také nově i zábavou a to hlavně díky oblíbené Apple TV. Každý v dnešní době zná tuto společnost a někdy s jejich produkty rozhodně přišel do styku a je jedno zda se jedná o iPhone, iMac, iPad nebo například MacBook. Apple zkrátka vládne světu chytrých technologií a moderních zařízení.

26.02.2016