Na včerejší Keynote se mluvilo o nových iPhonech 7 a 7 Plus, o Smartwatch Series 1 i 2, také o bezdrátových sluchátkách AirPods, ale na iPady se trošku zapomnělo. Nicméně nadšení fanoušci Applu mohli ihned po ukončení akce najít na webových stránkách iPadů jejich nové parametry. Některé z nich dostaly větší paměť a některé z nich příjemnější cenovku.

(obrazek)

Konkrétně jsme se dočkali navýšení paměti u modelu iPad mini 4 a iPad Air 2. Oba mají nyní minimálně 32 GB vnitřní paměti. Spolu s navýšením minimální paměti byla u obou tabletů zrušena varianta 64 GB. Nyní je tady na výběr z paměťových verzí 32 GB a 128 GB. Zajímavé je, že změna se nedotkne ceny tabletů, takže zákazníci dostanou za stejné peníze dvakrát větší paměťový prostor.

Cena se však lehce mění u rodiny iPad Pro. Zvýšení minimální paměti totiž zvýhodní pouze některé modely. Konkrétně 9.7-palcový iPad Pro 128 GB v obou verzích (Wi-fi i Wi-fi+Cellular) zlevní o 50 USD a verze s 256 GB dokonce o 100 USD. Stejný osud potká i vetší 12.9-palcový model, jehož 128 GB verze také zlevní o 50 USD a 256 GB o 100 USD.

Je dobře, že Apple se snaží jít dopředu i v méně okázalých kategoriích a kromě teatrálního předvádění bezdrátových sluchátek a voděodolných iPhonů dokáže i pomalu a nenápadně zlepšovat další parametry ostatních zařízení. Když k tomu přidáme ještě příjemné zlevnění některých zařízení, musíme uznat, že Apple se stále snaží získat nové zákazníky.

08.09.2016