O tom, že se u iPhone 7 chystá bezdrátové nabíjení jsme si zde několikrát říkali - mělo by přijít na podzim tohoto roku a to společně s bezdrátovými sluchátky. Apple by se tak kompletně zbavil kabelů, což by bylo opět skvělé, jelikož otravné kabely a dráty zřejmě jenom obtěžují samotné uživatele, což rozhodně není dobře.

V posledních měších společnost Apple najala dva špičkové odborníky, kteří jsou nejzkušenější na poli bezdrátového nabíjení, což je rozhodně dobré vědět, že se nějaký novinka ve společnosti chystá. Bezdrátové nabíjení je u konkurenčních zařízení poměrně již delší dobu, což by bylo rozhodně vhodné aplikovat i na iPhone. Celkový tým pro bezdrátové nabíjení se rozšířil tedy o další dvě postavy, které mají zkušenosti a hotové projekty, které rozhodně stojí za to. Díky těmto expertům na bezdrátové nabíjení je možné, že iPhone 7 bude bezdrátově nabíjet - nicméně by to nebyla společnost Apple, aby nepřidala této funkci nějaké přidané hodnoty.

(obrazek)

Apple si nechává snad každý den patentovat nějaké věci jako jsou plány, domněnky a další věci, které se jim rozhodně budou jednoho krásného dne hodit. Patenty pro bezdrátové nabíjení, které má Apple registrované již několik let mluví stejně - mělo by přijít bezdrátové nabíjení. Apple chce jít cestou podložek, které budete mít na stole, nebo na nočních stolních a pouze a jenom na ně iPhone podložíte a okamžitě se začne nabíjet, což je rozhodně skvělá věc, díky které ušetříte spousty času díky kabelům, které uživatelé nemají rádi.

Samotné bezdrátové nabíjení není pro uživatele moc příjemné a kabely, které jsou zasouvány do zařízení moc nevydrží a lidé je často také bohužel ztrácejí. Jedná se tedy o to, že podložka by byla to nejlepší možné řešení a iPhone by stačilo na podložku jenom položit a sama by detekovala přítomnost iPhone a začala jej nabíjet.

Uvidíme a necháme se překvapit, co dva experti na tuto tématiku vnesou za myšlenky k tomuto tématu.

15.06.2016