The Wall Street Journal přišel s informací, že Apple najal bývalého šéfa společnosti Time Warner Cable Petera Sterna. Tato zpráva byla následně potvrzena mluvčím Applu. Stern by měl Applu pomoci s předplacenými službami jako je například Apple Music.

(obrazek)

Time Warner Cable je jednou z největších telekomunikačních a kabelových televizních společností v USA. V této společnosti se Peter Stern po letech úpadku snažil opět získat nové předplatitele. Stern byl zároveň inovátorem, který bojoval za zrušení set-top boxů a viděl budoucnost v šíření televizního vysílání skrze aplikace na zařízení všech možných platforem.

Není náhodou, že se Apple po léta snaží přesvědčit poskytovatele kabelových televizí, aby přešli na nový systém založený na aplikacích, které budou fungovat i na Apple TV. Zatím však tyto snahy nepřinesly žádné ovoce.

Stern byl údajně jedním z lidí z Time Warner Cable, kteří s Applem dlouhodobě vyjednávali nové možnosti použití Apple TV. I když tento projekt byl odsunut na druhou kolej, zdá se, že Apple ve Sternovi našel mocného spojence a rozhodl se jej zaměstnat. Peter Stern má mnoho zkušeností s kabelovými televizemi a má také mnoho kontaktů ve velkých mediálních společnostech.

15.09.2016