Dne 20.04 závřeno

Zdá se, že Apple má zájem ve vývoji mapování a softwarových map, protože najímá zkušené pracovníky ze společnosti Here, což je společnost, která vyvíjí právě mapovací technologie. Jedná se o německou firmu, kterou vlastní Audi, BMW a Daimler. Zajímavé je, že lidé, kteří byli přetaženi z Here do Applu pracují v Berlíně, což je město, kde Apple oficiálně nemá žádné sídlo, ale proslýchalo se, že zde probíhá vývoj tzv. Apple Car. 

Konkrétně se hromadný přestup zaměstnanců týká např. Khang Trana, což je softwarový engineer a přešel v uplynulém měsíci. Další je Gilbert Schulz, který pracuje jako programový manažer a jeho přestup se uskutečnil v dubnu letošního roku. Konstantin Sinitsyn - senior software engineer přišel k Applu již v listopadu minulého roku. Mezi dalšími zaměstnanci, kteří odešli z Here do Applu můžeme najít třeba Andreye Arsenteva, Manfreda Reicha nebo Torstena Krenze. Všechno to jsou lidé pracující v zásadních oblastech s mnoha zkušenostmi. 

Většina přestupivších odmítla odpovědět na dotazy týkající se jejich aktuální práce nebo alespoň pracovní pozice. Apple tedy nový projekt důkladně tají. Můžeme se pouze dohadovat, na čem tito lidé opravdu pracují. 

(obrazek)

14.12.2016