Dne 20.04 závřeno

Zahraniční web Recode přišel s velmi zajímavou zprávou. Apple prý nedávno najal kreativního ředitele magazínu Wired. Je jím Billy Sorrentino, který se nyní stane součástí design teamu Applu. 

U magazínu Wired byl Sorrentino na vedoucí pozici kreativní části, takže měl na starost design, fotografie, video i produkci. Byl zodpovědný za prezentaci značky, tisk, web, sociální média i různé akce pořádané magazínem. Prakticky tak Sorrentino mluvil do všeho, co magazín Wired produkoval. 

Sorentino kromě značky Wired spolupracoval také s mnoha dalšími společnostmi. Můžeme jmenovat Adobe, Vanity, Fair, Sony Records, Vogue nebo Maxim. Nyní se do této řady firem zařadí i Apple. Ten zatím celou situaci se Sorrentinem nekomentoval, je však zřejmé, že bývalý editor Wired bude mít na starost software design Applu. 

Applu se jednoznačně povedl husarský kousek, protože přetáhnout vysoce postaveného editora světového magazínu pod svá křídla určitě není jednoduché. Wired tak ztratil důležitého člověka ze svého týmu, kterého nyní nahradí David Moretti. 

(obrazek)

30.11.2016