Dne 20.04 závřeno

Co si myslíte o společnosti Apple a virtuální realitě? Společnost Apple je poslední měsíce hodně spojována právě s virtuální realitou a to hlavně díky výroku samotného CEO Apple, Tima Cooka. Pojďme se společně celkově na virtuální realitu podívat, trošku si ji přiblížit a také se podívat na spojení virtuální reality se společností Apple.

Virtuální realita od Apple přichází - nebo alespoň takto to alespoň naznačil samotný CEO Applu pan Tim Cook, který sám uznal, že se mu virtuální realita jako celek velice líbí. Tento výrok si každý může přebrat jak bude jenom potřebovat, nicméně většina lidí si ho vyložila tak, že virtuální realita a produkty s ní spojené jsou od společnosti Apple zanedlouho tady.

(obrazek)

Snad každý fanoušek společnosti Apple netrpělivě vyhlíží nějaké první náznaky toho, že by se společnost do virtuální reality pustila, nebo ji alespoň nějak konkrétněji naznačila. Tento náznak možná konečně přišel - šéf Applu Tim Cook to připustil v telefonickém rozhovoru, kde uvedl:

"Nemyslím si, že virtuální realita je okrajová a virtuální realita je opravdu cool technologie a má některé velice zajímavé aplikace."

Zcela veřejně tak odmítl tvrzení některých expertů, že  současnosti je pro Apple trh s virtuální realitou okrajová záležitost, kterou nechávají uležet - nicméně nějaké konkrétní plány jak s touto technologií naloží zde bohužel zatím nejsou.

Kromě poznámky Tima Cooka o tom, že virtuální realita je cool obor napovídají o záměrech Applu také akvizice celé firmy. Zajímavostí je například také koupě firmy Emotient, která se specializuje na umělé inteligence k detekci emocí pomocí výrazu v obličeji. Nedávno také samotný Apple ovládl firmu s názvem FaceShift, která vyvinula software pro zachycení pohybu, což je technologie, která byla použitá například i ve známém filmu Star Wars.

Kromě Cookovy „cool“ poznámky napovídají o záměrech Applu také akvizice firmy. Zajímavá je například koupě firmy Emotient specializující se na používání umělé inteligence k detekci emocí pomocí výrazů obličeje. Nedávno Apple také ovládl firmu Faceshift, která vyvinula software na zachycení pohybu používaným například ve Star Wars.

 

10.02.2016