Dne 20.04 závřeno

Prostřednictvím agentury Bloomberg jsme zjistili, že Apple končí s výrobou a prodejem svých routerů a rozpouští celou divizi, která měla tyto výrobky na starosti. Svého konce se tedy dočkají routery AirPort Express, AirPort Extreme i Time Capsule. Apple oznámil, že zaměstnanci, kteří měli tyto výrobky na starosti, budou přesunuti do oddělení, která generují větší podíl zisku Applu. 

Vzhledem k tomu, že Apple produktovou linii AirPort zařízení naktualizoval už přes tři roky, mnohým mohlo být jasné už dávno, že do tohoto odvětví Apple nevkládá velká očekávání. Prodeje těchto zařízení asi nebyly tak vysoké, aby udržely zájem Applu vkládat další investice do vývoje nových modelů, takže s výrobou routerů raději skončí a bude se věnovat oblastem, kde jsou jeho zisky mnohonásobně vyšší. 

Výrobky z řady AirPort byly už nějakou dobu ve slevách, takže ti pozorní mohli vydedukovat, že se chystá buďto nová řada nebo úplný konec. Kromě routerů však Apple nedávno ukončil i veškeré své aktivity v oblasti externích monitorů. Je tedy zřejmé, že se snaží centralizovat své síly na důležité a zásadní projekty. 

Zákazníci Applu, kteří mají router z řady AirPort se však nemusí obávat, protože i když Apple skončí s prodejem a výrobou těchto zařízení, určitě se spojí s nějakou z dalších firem, která bude zajišťovat výměnu vadných zařízení nebo další podporu. 

Zatím nevíme přesné datum, kdy skončí oficiální prodej výrobku AirPort, stane se tak určitě brzy. 

(obrazek)

21.11.2016