Podle posledních analýz společnosti KGI Securities a analytika Ming-Chi Kua Apple čekají velké chvíle. V příštím roce by mohl prodat rekordní počet iPhonů. Odhady míří k 150 milionům prodaných telefonů s nakousnutým jablkem. 

Hlavními taháky Applu pro příští rok by měl být model s OLED 5.5-palcovým displejem a 4.7-palcový iPhone se skleněným šasi a bezdrátovým nabíjením. Kuo předpokládá, že velký OLED iPhone se zcela novým designem i menší LCD model, mohou zaujmout velké množství potenciálních uživatelů. Kromě velkého OLED iPhonu a malého 4.7-palcového modelu bychom se měli dočkat také menší varianty s LCD, která bude rozměrově zhruba na 5.1 palcích.

V nových iPhonech bychom měli opět vidět dual-camera systém, který jsme mohli poprvé spatřit u letošního iPhonu 7 Plus. Jen nejmenší model by si měl vystačit s klasickým fotoaparátem, tak jak jej známe z iPhonu 7. 

Příští rok se iPhone dočká desetiletého výročí a Apple to bude chtít rozhodně oslavit vypuštěním nových omračujících modelů. I přesto, že zatím nevíme, jak bude který model velký, a neznáme ani jejich detailní specifikace, můžeme zcela s jistotou tvrdit, že se dočkáme něčeho velkého. Mluví se o edge-to-edge designu a zahnutých hranách displeje. Možná iPhonu přibude Touch ID dotykový senzor a možná uvidíme něco zcela nečekaného. 

(obrazek)

29.11.2016