O tom, že Apple staví nové sídlo Apple Campus 2 jsme si již říkali a psali. Jedná se o velkolepou stavbu, která ještě nemá obdoby a zdá se, že ještě dlouho mít nebude. Právě tato budova a tyto prostory jsou velmi zajímavé, moderní a hlavně originální co se týče svého tvaru a použitých materiálů. Apple Campus 2 je tedy luxusní stavba, která Vás doslova a do písmene pohltí.

Na druhou stranu je i ekologická, jelikož obsahuje celou řadu solárních panelů, která stačí právě na celý provoz tohoto kolosu, což je opět neuvěřitelná věc, které společnost Apple dosáhla. A jelikož má energie jak se říká na rozdávání, dostala nedávno od institutu povolení přebytečnou energii prodávat. Společnost Apple v závislosti na to vytvořila společnost s názvem  U.S. Federal Energy Regulatory Commissin Apple Energy, která bude prodávat nadbytečnou energii z jejich celé řady solárních panelů.

(obrazek)

Tato společnost k tomuto výkonu potřebovala pochopitelně souhlas, jelikož hrozilo, že bude chtít zničit konkurenční společnosti svými cenami. Toto tvrzení nakonec komise pochopitelně vyvrátila a Apple nyní může prodávat svoji nadbytečnou energii dále. Apple Energy tak bude moci dodávat elektřinu ze třech stanic, které vlastní - v Nevadě, Arizoně a ten největší v samotném San Franciscu.

Pochopitelně tento krok neznamená, že se společnost Apple vykašle na vývoj a prodávání svých produktů jako je iPhone, iMac, Apple Watch nebo vývoj operačních systémů. Jedná se pouze a jenom o doplňkovou službu a možnost, jak vydělat další peníze, které investovali do samotných solárních panelů - což byly neuvěřitelně vysoké částky. Společnost Apple Energy bude prodávat pouze a jenom nevyužitou energii, kterou on sám nedokáže spotřebovat.

21.09.2016