Zdá se, že Apple se chystá provokovat Samsung v jeho vlastním teritoriu. Dle posledních zpráv to vypadá, že výrobce iPhonu hledá místo pro svůj první jihokorejský Apple Store. To by ještě nebylo tak zajímavé, kdyby však Apple nehledal místo pro tento obchod v těsném sousedství ředitelství Samsungu.

Podle webu Wall Street Journal prý Apple hledá prostory pro nový Apple Store přímo ve čtvrti Gangnam, v které bychom našli jednu z nejdůležitějších administrativních budov Samsungu i jeho obchod. Kromě budov ve čtvrti Gangnam má Samsung také velký kampus asi hodinu cesty ze Soulu v městě Suwon.

(obrazek)

Apple v těchto místech hledá nemovitosti ke koupi již několik měsíců. V této oblasti to ale bude mít velice těžké. Podle posledních průzkumů je 88% obyvatel Jižní Koreje vlastníkem smartphonu Samsung. To je zároveň největší podíl na světě. Jižní Korea je místo, kde Samsung vznikl a kde má své největší zázemí.

Načasování Applu je však geniální. Samsung se právě vzpamatovává z aféry ohledně modelu Galaxy Note 7, zatímco Apple se již usídlil v okolních zemích, jako je Čína, Japonsko nebo Hong Kong. Když nyní budou mít Korejci možnost zakoupit si konkurenční iPhony, iPady nebo MacBooky přímo ve svém městě, rozhodně se najde část lidí, kteří se domácího Samsungu rádi zřeknou. To Samsungu vůbec neulehčí situaci a naopak na něj bude vyvinut větší tlak.

23.09.2016