Není tomu ani týden, co na povrch vypluly informace ohledně nových bezdrátových sluchátek, která budou v příslušenství k novému iPhonu 7 a nové tzv. AirPods už mají prvního konkurenta. Jedná se o bezdrátová sluchátka od značky Bragi. Je nutno říci, že tato společnost již má s podobnou technologií zkušenosti, protože úspěšně produkuje model bezdrátových sluchátek Dash. Nová sluchátka budou z tohoto modelu vycházet, nicméně přijdou o určité schopnosti v zájmu nižší ceny.

Samotná sluchátka by měla disponovat třemi fyzickými tlačítky, která budou sloužit k základnímu ovládání. Levnější sluchátka by měla paradoxně disponovat delší dobou výdrže na baterii, která by měla dosahovat až k šesti hodinám za jedno nabití. Oproti modelu Dash by se zákazníci měli dočkat také silnějšího Bluetooth připojení.

(obrazek)

Bragi by měl začít nová sluchátka prodávat již v listopadu. Jejich cena by se měla pohybovat okolo 150 USD, ale při objednání s předstihem půjdou pořídit i za 119 USD.

Je zajímavé, jak další společnosti rychle reagují na předpokládané novinky u Applu a snaží se jej předběhnout. Pokud Apple opravdu bezdrátová sluchátka vypustí, Bragi rozhodně nebude jediná značka, která bude tento trend následovat a můžeme se těšit na příval nových modelů ve všech cenových kategoriích. Oficiální akce, na které by měl Apple své AirPods představit se bude konat již zítra (7. září) a my vás budeme i nadále informovat, s jakými novinkami budeme mít tu čest v následujících měsících.

06.09.2016