Pro všechny, kteří stále čekají na nová bezdrátová sluchátka Apple AirPods máme špatnou zprávu. Nedočkáte se jich ani do konce měsíce. Apple den před představením svých nových MacBooků ohlásil, že nová sluchátka do konce října dodat nestihne.

Při představení sluchátek AirPods Apple oznámil, že budou k dispozici na konci října. Nyní se Apple vyjádřil pro server TechCrunch s tím, že je velmi nadšen, že je o AirPods takový zájem, ale bohužel nebude tak rychle připraven poptávku uspokojit a tak začátek prodeje ještě posune.

(obrazek)

Sluchátka AirPods byla představena v září spolu s novým iPhonem 7. Jejich cena byla stanovena na 159 USD a datum prodeje stanoveno na pozdní říjen. Není jasné, jestli tím Apple myslel dnešní datum představení MacBooků nebo až pondělní datum posledního října. Jisté je, že ani v jednom z těchto dat svá nová sluchátka uživatelé neuvidí.

Kromě toho že jsou AirPods plně bezdrátová a měla by tak udávat směr vývoje do budoucna, disponují také další novinkou. Bezdrátových sluchátek s Bluetooth na trhu už několik je, AirPods však disponují novým čipem W1, který značně zrychluje a ulehčuje propojení i v porovnání s technologií Bluetooth. Musíme však zmínit, že kromě těchto sluchátek už mají W1 čip i sluchátka Beats Solo3 a Powerbeats 3, brzy se dočkáme dalšího modelu BeatsX.

Bohužel od Applu nemáme další zprávy, které by říkaly, kdy se nových AirPods dočkáme. Je však jasné, že s ohledem na vánoční nákupy by to měl stihnout do konce roku.

27.10.2016