29.03 - 1.04 zavřeno

Jestliže společnost Apple nějakou dobu sledujete a pamatujete si na jejího dřívějšího CEO a velkou osobnost v jednom, Steva Jobse – tak zcela jistě budete vědět jaký měl postoj k produktům, jak se choval a čeho všeho byl schopen. V tomto článku se společně podíváme na tři zásadní věci, se kterými by dnes Steve Jobs rozhodně a zásadně nesouhlasil, nicméně po jeho nešťastném odchodu z Applu a celkově i tohoto světa jsou stále vyráběny.

Malé tablety - Další věcí, jakou neměl Jobs rád jsou malé tablety. Prosazoval myšlenku, že nejmenší tablet by měl mít úhlopříčku minimálně 10", což jeho první iPady pochopitelně měli, když sám tuto myšlenku razil. V roce 2012 přišel na trh iPad Mini, který disponuje veliksotí displeje 7,9", což je opět v rozporu faktů, které sdílel sám velký Jobs. Na druhou stranu je nutné podotknout, že iPad Mini je jedním z nejprodávanějších tabletů společnosti Apple.

Stylus – na snad nejslavnější konferenci v roce 2007, kdy sám Jobs představil první iPhone zmínil také svoji poznámku o tom, co si myslí o stylusech. Poznámka zněla jako něco ve smyslu "Na co to je? FUJ!" Sami si tedy zcela jistě dokážete domyslet, jaký názor na stylus měl celkově sám Jobs. Dnes si pro iPad Pro můžete zakoupil Apple Pencil, což je stylus jako vyšitý.

(obrazek)

Velké iPhony - další a v řadě třetí věcí, kterou Jobs neprosazoval byly cela jistě velké iPhony. Sám Jobs říkal, že nikdy nechce dopustit toho, aby iPhony vypadaly jako Hummer. Tedy aby byla také tak obrovské. Jobs prosazoval velikost iPhone 3,5", což bylo vyvráceno hned po uvedení iPhone 5, který měl již 4" úhlopříčku. Co myslíte, že by říkal Steve Jobs na iPhone 6 Plus a iPhone 6S Plus, které mají celkovou úhlopříčku 5,5"? Myslím si, že by rozhodně rád nebyl, nicméně se opět jedná o oblíbené velikosti iPhone a hlavně otevřený trh pro Čínu, kde jsou tyto mobilní telefony na denním pořádku.

12.02.2016