Jak jistě všichni dobře víte, na podzim letošního roku vyjde nová a poměrně hodně velká aktualizace iOS a to na již desátou verzi tohoto systému. Nebyla by to novinka od společnosti Apple, aby okolo nebylo hned několik otazníků a dalších nejasností, které zatím nejsou odhalené a veřejně známé.

(obrazek)

Jedná se o poměrně hodně velkou aktualizaci, která půjde i na iPhone 5 a iPhone 5S, které se ještě dělali s 16GB pamětí. Díky tomu jsou zde otazníky a to z toho důvodu, že se jedná o poměrně velkou aktualizaci se také očekává, že bude hodně datově náročná a bohužel iPhone 5 nebo iPhone 5S s 16GB pamětí bude hodně zpomalený, nebo většinu volného místa zabere právě aktualizace iOS.

Lidé si to myslí, to je sice hezké, nicméně realita je trošku někde jinde a podle uniklých informací nás datová náročnost nového iOS velmi překvapí. Jedná se totiž o zcela nový a kompletně přepsaný systém, který využívá nové technologie, aplikace a další věci, díky čemuž se hodně ubralo i na obsahové velikosti celého balíčku, který si budeme s takovou chutí stahovat.

Novinka iOS 10 zabere poměrně malé místo a malé místo z celkového počtu GB si ukousne i po samotné aktualizaci. Jak velký bude přesně balíček pro aktualizaci se ještě zatím neví, nicméně podle uniklých informací se můžeme těšit na iOS 10, který si vychutnáte a budete plnohodnotně používat i na starších zařízení jako je iPhone 5 a iphone 5S.

Novinka by se měl objevit již na konci letošního roku, což je za chvilku a většina lidí se na tuto událost nesmírně těší, jelikož společně s nový iOS přijde i nový OS X, tedy již přejmenovaný na macOS, který si budeme moci vychutnat zároveň.

Mezi aplikacemi je dokonalé propojení, což má za následek ještě daleko lepší uživatelskou přívětivost a celkový prožitek ze samotného ovládání obou systému.

17.07.2016